Pu’Erh чай – наричат този клас уискито в света на чая,защото винаги вкусът му е отлежал и сложен.
Какъв е на вкус: плътно тяло, прекрасна комбинация от вкусови и ароматни нотки на малц и шоколад но винаги с лека свежест асоциираща зелен чай.
Какво го прави предпочитан: Традиционно се произвежда в Китайската провинция Юнан, висококачествен, деликатен, събужда енергията в тялото.
Как да му се насладим: В тон с този любим чай са както ароматен черешов сладкиш, така и сандвич от черен хляб и сьомга.
Как да приготвим перфектната чаша чай: Една равна ч.л чай се залива с 250/300мл. вряла вода 90С и се запарва за 3 мин.
Съхранение: На сухо, тъмно и проветриво място, далече от агресивни аромати. Най-добре е листата да се държат в метални кутии за чай.